5 februari: Warmetruiendag

Warmetruiendag op vrijdag 5 februari 2021

Op vrijdag 5 februari vieren we de 15e verjaardag van Warmetruiendag! Inmiddels deden ruim 2,5 miljoen mensen mee: bekende eerdere deelnemers zijn bijvoorbeeld Prinses Laurentien, de NS, Donald Duck, de provincie Groningen, Waterschap Rivierenland, de Universiteit van Maastricht, gemeente Haarlem, (basis)scholen in het hele land en vele vele anderen. En zelfs in het buitenland doen mensen mee: president Obama trok in het Witte Huis zijn trui aan voor Warmetruiendag!

Misschien denk je dat het dragen van een warme trui en zo iets het huis iets minder te kunnen verwarmen, maar een kleine bijdrage levert aan het milieuprobleem, maar als heel Nederland op Warmetruiendag één graadje minder warm stookt, bespaart dat al 3,3 miljoen kubieke meter gas en 6,3 miljoen kilo CO₂.

Dit jaar draagt de warmetruiendag het zeer toepasselijke en positieve motto: ‘verwarm elkaar, niet de wereld!’ Laten we allemaal, individueel of met een groep, familie of gezin, op 5 februari onze mooiste trui uit de kast halen om zo ons steentje bij te dragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *